Essential Oils story


 Assalamualaikum & Selamat pagi semuaaaa!

I know asyik-asyik pasal essential oils je kan? Haha bagi chance la kita ni baru nak jinak-jinak dengan organic stuffs ni
Andd sorry for those yang selalu kena bebel by me sampai rasa annoyed tu
Untuk sara diri juga and for better future

This is about my story, my oil journey with Young Living
I know that kita ni bukan pro sangat but I'm still learning
Kita pun ada buat research jugaaa

Kalau tak tahu sangat, akan tanya my support group and search the original sources
At first, memang minat diffuse bau wangi di rumah je
Just for personal use only since masa pregnant kan Ili Sorfina
Because sickness of bau-bau tak best lagi-lagi bau tumis dari dapur sampai melekat kat baju dan masuk bilik tidur

Dulu pakai diffuser murah je but dah rosak banyak
Lepas tu beli eo yang kat kiosk inside mall je
Semua tu tak tahan lama because tak pure 100% eo 

When I gave birth, my cousin starts to approach me with Gentle Baby eo since dia tengok my baby nangis yang kuat & sampai takde nafas tu
She gave me that eo to calm my baby also to calm me down!

Good outcome I tell you, after I diffuse and rub under her foot
(ingat baby semua tak leh direct sapu from botol eo tu sebab sangat sensitive and eo YL ni semuanya 100% oil takde campur)

At first memang skeptical with YL ni.
Yela why so mahal!!!??

Then, dah try research pasal RC, Lemon & Lavender eo can slow down flu & cough semua.
Just sapu those eo on my baby, diluted with VCO!
Memang berkesan walaupun lambat, but calms my baby throughout the days and nights
Ingat ye, eo ni bukan 100% medicines boleh cure macam ubat hospital tu
eo ni just Aromatherapy!

If ada penyakit cronic or demam ke internal disease ke depression or whatelse,
semua tu memang kena refer with pakar
do not rely on eo only sampai melarat sakit tu

My journey continues by purchased Premium Starter Kit with my bestfriend!
Dok selalu tengok dia update YL je kan sepanjang dia pregnant dok hidu bau Peppermint
Kita ni pun curious sangat

Last-last dia pun approach with this kit
Memang ingat tak guna semua eo ni
Yela melampau banyak dan mahal gila!

All I want is Desert Mist diffuser cantik ni je since my previous one dah rosak haha
termakan juga nak beli kit ni
sebab pakai juga semua eo! Berbaloi dan banyak benefits!

Paling banyak guna on my baby
While me, suka diffuse only until now
Bila kira-kira kalau beli loose items,
mahal sangat dan rugi sebab akan selalu nak topup eo bila dah habis

Jadi members memang worth it!
Bukan takat dapat discounts je, boleh dapat free eo everytime we purchase eo with minimum 100 PV
tengok juga promo setiap bulan tu dapat free eo apa
Nak tahu PV tu apa?




Haaa kena jadi members dulu baru faham
Cerita kat sini memang susah

My friends dah banyak beli through me tau
Bila diorang dapat depan mata, semua kata WOW!!
Baru tahu dah spent RM750 dapat banyak benda



If you wanna buy diffuser only pun boleh!
dapat free Lavender & Lemon eo tau!
Haaa bukan diffuser je.. baik kan YL ni?
Tak macam kat tempat lain, when you choose to buy diffuser nak add on eo kena tambah lagi duit kan?



Above pictures is my fav combo when diffuse in the morning because I like citrus smells!


Andddd below pictures is the kit!
You will get free gifts when you buy through me :)

So are you going to join the oil journey with me?
I shared my oil stories through my instagrams:


&


Feel free to flow :)






Comments