Skip to main content

Posts

Featured

My little dobot is 6 months

Hello~
I know... dah lama sangat menghilang. Since Ili 3 months old memang sangat huru-hara hidup ibu ni haaaa
Masa Ili 3 to 4 months memang ambil masa juga nak kenal perangai dia, since sekarang ni ramai cakap pasal ibu-ibu kerja dan suri rumah demi anak-anak. Diri ini pun ingin share juga pengalaman sendiri tapi bukan nak bias mana-mana pihak tau.
For those yang tahu aku kerja mana dulu masa pregnant kan si Ili ni, punya bersangka ini adalah kerja idaman ku kerana dekat dan mudah nak pergi kerja. Tetapi disebaliknya banyak benda-benda buatkan aku rasa tak selesa nak kerja sana lama-lama (macam confirm je kerja lama kah kah kah dah la buat hal selalu.)
Aku ingat tamatkan tempoh SL1M GEES Petronas awal sebulan sebab aku sangkakan rezeki aku dapat kerja baru dan jamin masa depan. Rupanya tidak. Bila dah beranak, baru aku faham kenapa bukan takdir aku nak bekerja sana.
Suami sendiri tak nak aku hantar anak ke taska / pengasuh sebab dia fobia sangat dengan kes sekarang ni. At the same ti…

Latest posts

My mini family

Alhamdulillah for everything :)

My 2 weeks old mini marshmallow