Skip to main content

Posts

Featured

Travel tips - Japan during Autumn for a family of 4 (3 adults + 1 infant)

Flight - AirAsia
Mula2 planned nak pergi October time birthday Farid tapi amoi kata Autumn daun merah2 kuning tu tak start lagi. So pilih ticket bulan November. I bought the tickets during March, AA tengah buat seat RM0 tu. Dapat la RM850 per person tapi nak sewa bassinet baby punya pasal, I have to purchased Hot Seat, so jadi la RM1000 ++ per person. Ambil value pack siap2 sebab malas fikir nak beli makanan kat atas nanti & at the same time dapat 20kg baggage allowance.
But, rugi sangat!!!! Ili bukan tidur dalam tu sebab kena pangku jeeeeee.. Alahai baby ni senang terjaga sebab bassinet tu dekat dengan toilet & ramai sangat langkah depan/lalu depan kami padehal tak boleh cross. Terang2 ada sticker bagi warning. Kitorang nak tidur pun tak selesa. Lagipun, time seatbelt switch on during air pocket tu memang kena angkat baby juga dari bassinet :(
So sangat2 la rugi duit. Dia duduk dalam tu untuk main lepas nap je. Tips sesiapa yang plan bawa budak kecik, pergi la time malam. Baw…

Latest posts

Autumn in Japan, November 2018 (4 days in Osaka & Kyoto)